Vælg en side

Sarah Jankovska skifter til de nye danske mestre HB Køge pr. 1. juli 2021.

Vi fik udtalelser fra klubbens cheftræner og fra Sarah selv om skiftet.

Cheftræner Rasmus Good

– Sarah kom “hjem” i slutningen af december, hvor hun var lidt en skygge af sig selv, uden selvtillid og det påvirkede hende en hel del.

– Aftalen med hende var at vi ville hjælpe hende med at finde tilbage til det niveau, som gav hende to A-landsholdskampe, hvor hun var sprængfyldt med selvtillid og elskede fodbold.

– Hele vejen igennem handlede det om at puste selvtillid ind i hende, sætte hende ind i en holdkontekst hvor hun kunne udfolde sig selv og udnytte de kompetencer hun er bedst til, samtidig med at stille krav til at hun løftede sig på nogle mentale og taktiske områder.

– Vi havde faktisk ikke troet at hun kunne løfte sig så hurtigt på 6 måneder, det er vi meget stolte af. Både det arbejde hun har lavet, men også det arbejde holdet og staben omkring hende har lavet.

– Vi er meget taknemmelige over at have haft Sarah i miljøet i 6 måneder og at vi er lykkes med det vi satte os for en del hurtigere end vi troede vi kunne.

– At Sarah nu har muligheden for at spille for hvad højst sandsynligt bliver de danske mestre i weekenden og får muligheden for at være i et miljø hvor hun kan få sin Champions League debut og vise sig frem på øverste hylde siger meget om hvilken udvikling hun har været igennem. Det er dette vores miljø handler om. At hjælpe spillerne med at få et liv i fodbold og sende dem til større klubber og ligaer.

– Med Hannah Holgersen til AGF efter 6 måneders arbejde, en spiller som dårlig nok fik spilletid i 1. divisionen før vi kom til klubben og Sarah til HB Køge på 6 måneder efter ikke at have spillet kamp kontinuerligt i næsten et år før hun kom til, fortæller os at vi gør nogle ting rigtigt.

– Vi vil gerne være en platform hvor talentfulde og ambitiøse spillere i en ung alder kan få hævet deres fodboldalder hurtigt, bygge en top fodbolduddannelse på dem og tage store fysiske spring på kort tid som er skræddersyet til den kvindelige fysiologi i et præstationsmiljø.

– Vi håber at denne afgang kan være en inspiration for resten af truppen og akademiet, så de også får blod på tanden og bliver bekræftet i at de er det rigtige sted.

– Vi vil selv i Kvindeligaen for at give en endnu bedre udviklingsplatform, men den mission lykkedes ikke i denne sæson, så det må blive næste sæson.

– Det handler om at spillerne her, kan få nogle muligheder de ikke kan få andre steder, men vi vil bygge det organisk op. Vi er dygtige i spillerudvikling, nu til sommer kommer der ikke til at være noget særlig aktivitet på transfermarkedet hvis vi får det som vi vil have det.

Sarah Jankovska

– Jeg skiftede til B.93 i vinterpausen i januar i håb om at jeg kunne få min selvtillid og spille glæden tilbage på banen, efter et personligt hårdt år i 2020.

– Jeg har spillet i B.93  i mine ungdomsår og derfor kendte jeg til miljøet i klubben og klubbens værdier og det har altid tiltrukket mig.

– Derfor vidste jeg at det ville være det rette for mig at tage til en klub, jeg kender og hvor jeg vidste at jeg kunne komme på toppen igen. Spillestilsmæssigt passede det også rigtig godt til min spillestil.

– Nu står jeg på den anden side og har fået glæden og selvtilliden tilbage og er gladere end nogensinde og nu glæder jeg mig bare til at bygge videre på mig selv og på fodbolden.

– Jeg vil gerne takke hele klubben, især trænerstaben og mine holdkammerater for at kunne have gjort det muligt for mig at komme på rette spor igen. Jeg havde ikke gjort det uden deres hjælp.

– Alle omkring holdet er fantastiske hver især og er nogle dejlige personer. Jeg er derfor virkelig taknemmelig for det her halve år i klubben.

– B.93 er meget heldige over at have sådan en god trænerstab, som står klar hele tiden til at hjælpe og udvikle alle spillerne og som tager god hånd om os.

– Jeg glæder mig til at følge holdets udvikling og ved det nok skal gå dem godt, da de har et stærkt hold og en god trænerstab som nok skal udvikle dem yderligere.

– Jeg vil til sidst sige tusind tak igen, og alt held og lykke til hele klubben.

Skrevet af Claus Vandborg.
Topfoto fra weekendens kamp mod Sundby på Svanemøllanlægget, hvor anfører Nicoline Lieber Heilstrup siger pænt farvel til Sarah Jankovska: Derk Droze