0-2 Haitam Hajjami (90′)
0-3 Leonel Montano (90′)

Brabrand Idrætsanlæg
242 tilskuere.

Brabrand. For enhver 93er har navnet på den ellers stilfærdige og smukt beliggende Aarhus-forstad en mareridtsagtig klang. Selv om det snart er 10 år siden, glemmer ingen den forfærdelige junidag, hvor det lokale fodboldhold med en 3-2 sejr knuste B.93s oprykningsdrømme. Men heldigvis skulle denne 2. påskedag blive dagen, hvor B.93 om ikke slettede mindet, så dog i hvert fald også fik forbundet Brabrand med en god oplevelse. For det blev dagen, hvor B.93 med en flot 3-0-sejr satte en stopper for hjemmeholdets serie på ni kampe i træk uden nederlag.

Det var ellers de blåklædte værter, der lagde bedst ud. Kampen var dårligt gået i gang, før en Brabrand-spiller sendte et smukt skruende ydersidelangskud på underkanten af overliggeren.

Og det var jyderne, der var farligst før pausen, selv om de aldrig kom så tæt på som med ovennævnte forsøg. Brabrand havde et mindre spilovertag og var tættest på scoring, men farligere end et par gode forsøg fra kanten af feltet, som enten savnede lidt præcision eller blev nappet af Januario i målet, blev de aldrig.

Til gengæld var et B.93-hold, der gav debut til Philip Rejnhold som højre back i karantæneramte Adam Emmes fravær, aldeles harmløse i første halvleg. Forsøgene på opspil over de kvikke kanter, Olsen og Koch, blev aldrig rigtig til noget. En knoldet bane og en drilsk vind på tværs af banen gav nu heller ikke helt enkle betingelser.

Eneste tilnærmelse mod Brabrand-målet før pausen var et gennembrud i højre side af Leonel Montano, hvis flade aflevering på tværs nær havde fundet den unge angriber Magnus Krogh. Mere krudt var der ikke i 93-bøssen i en temmelig mat første halvleg.

Anderledes liv i kludene kom der dog i anden halvleg. Der var spillet fem minutter, da Magnus Krogh slap igennem på højrekanten og sendte et indlæg på tværs til Sebastian Koch, hvis forkølede flugter trillede på tværs af målet. Da dukkede Leonel Montano pludselig op på kanten af offside og sendte Kochs forulykkede forsøg i nettet fra nært hold. 0-1 ud af ingenting.

Minuttet efter kunne Brabrand have svaret igen, men Januario fik i sidste øjeblik fat i bolden, da den dansede betænkeligt nær vores målstreg.

Tættere på udligning kom hjemmeholdet faktisk ikke. For som halvlegen skred frem, ændrede kampen karakter. De blåklædte satsede ganske vist hårdt på at presse spillet fremad, men skabte egentlig ikke andet end en masse plads at løbe på for vores kvikke offensivspillere. Det kastede flere store kontramuligheder af sig. Koch slap alene igennem, men blev den lille i duellen med Brabrands målmand, det samme blev indskiftede Emil Dyre, da Kochs tværpasning spillede ham fri tæt under mål.

Da også indskiftede Hajjami, der havde været plaget af sygdom i dagene op til kampen, misbrugte en god mulighed, begyndte man at frygte, at B.93 i sidste ende kunne blive straffet for en så lemfældig omgang med mulighederne for at lukke kampen. Men B.93-defensiven omkring krumtapperne Hegaard og Stokholm leverede en indsats i særklasse, så Brabrand-offensiven aldrig fik knoklet sig igennem til åbne muligheder.

Til sidst lykkedes det så omsider at få lukket kampen. Igen var det et mislykket skudforsøg, der endte som oplæg, denne gang fra Matthias Andersen, hvis kiksede afslutning endte for fødderne af Hajjami, der denne gang sikkert sendte bolden over i det lange hjørne.

Og minsandten om vi ikke også fik endnu en scoring i overtiden: Leonel Montano smuttede igennem et helt opgivende Brabrand-forsvar og vippede iskoldt bolden over den fremstormende målmand. 0-3!

Cifrene giver ikke et helt retvisende billede af kampen. Brabrand var bedst før pausen og havde meget spil i anden halvleg. Men B.93 havde faktisk chancer til mindst tre mål i en flot gennemført anden halvleg, hvor vi på fornemt forsvarsspil og derpå følgende kvikke kontraer skabte en håndfuld store muligheder.

Dermed indkasserede “Den hvide dame” sin femte sejr i træk. Og manede et hæsligt spøgelse i jorden.