B.93 vandt i fornem stil 3-0 ude over HIK. Her får du kampreferatet, dygtigt skrevet af debutant referent Thomas Pagh.

Se målene her.

Inden kampen i Gentofte var opskriften klar, der skulle tre point på kontoen, hvis ambitionen om oprykningsspillet stadig skulle være realistisk.

Det var dog langt fra en nem opgave som drengene stod overfor.

De sidste tre indbyrdes kampe mod HIK var blevet tabt, og mens vi havde tabt de to første kampe i forårssæsonen, havde HIK vundet begge deres første opgør bl.a. mod vores overmænd fra Hillerød med 4-1.

Til opgøret havde Danny Jung rystet posen, og det betød at vi havde tre nye spillere i startopstillingen i forhold til sidste uges nederlag mod Slagelse.

Lauge Persson sad ude med en mindre skade og blev erstattet af Søren Nørgaard, Jeppe Erenbjerg af Leonel Montano og endelig startede Emil Dyre Nielsen inde for første gang i foråret, hvor han erstattede Nicolai Olsen.

I indledningen af kampen lignede det langt fra, at vi havde tabt de to første opgør, og der var god tænding i nærkampene. Drengene lignede ikke et hold blottet for selvtillid, og allerede efter et minuts spilletid blev Sebastian Koch sendt i dybden, men hans indlæg manglede den sidste skarphed for at ramme en medspiller i feltet.

Den sidste præcision manglede ikke på et særdeles veludført indøvet hjørnespark efter 11 minutter. Mikkel Mouritz lagde den kort til Matthias Andersen, som også stod i en position til at sparke hjørnesparket, han lagde den skråt bagud til Søren Nørgaard, som lagde den indenom i feltet til Mikkel Mouritz, hvis afslutning blev blokeret. Efter lidt tumult i feltet ryger bolden hen mod Matthias Andersen, der var løbet ind i feltet, som flugtede den i det lange hjørne. 1-0 til B.93.

Stor jubel hos drengene, der virkelig var stemplet flot ind i kampen og overmatchede HIK i langt de fleste facetter af spillet.

HIK virkede til at mangle en gameplan, og B.93’s høje pres gjorde det svært for hjemmeholdet at få spillet til at flyde, hvilket i mange tilfælde resulterede i lange bolde, som Stokholm og Hegaard kunne cleare eller også var Conrado som vanligt meget forudseende i sit spil.

Efter 20 minutter kom Quincy til en afslutning på kanten af feltet efter en fin aktion. Desværre tog han sig til baglåret, og måtte lade sig udskifte til fordel for Haitam Hajjami.

Der skulle ikke gå mange minutter inden ærgrelsen over Quincys skade blev afløst af jubelbrøl hos 93’erne. Det høje pres gav pote efter 23 minutter, hvor Emil Dyres pres mod HIK’s målmand resulterede i en helt skæv clearing, og det var en smal sag for Dyre at løbe bolden det sidste stykke over stregen. 2-0 til Østerbro mandskabet, der var meget oven på i forhold til modstanderen.

Selvom spillet i første halvleg ikke flød fuldstændig, var kampgejsten og evnen til at holde HIK væk fra at skabe chancer imponerende. Alligevel kom de over vores højre side i slutningen af halvlegen, lagde bolden til forreste stolpe, hvor en angriber headede bolden ned mod det korte hjørne, men Conrado med en fremragende redning i fuld udstrækning sikrede, at vi kunne gå til pause med en 2-0 føring.

I de første par minutter af anden halvleg virkede HIK meget tændte, og hvis de havde haft mere kvalitet på en tværpasning fra deres venstre side, kunne de have fået en helt fri chance.

Helt naturligt satsede HIK mere offensivt, og det gav plads til hurtige omstillinger den anden vej. Ofte i 2. halvleg spillede vores fire mest offensive spillere Haitam, Dyre, Leonel og Koch mod fire eller fem defensive spillere, hvor HIK tydeligt var brækket lidt over i den defensive organisation.

Efter 58 minutter blev Emil Dyre erstattet af Nicolai Olsen. Det var meget tydeligt, at Nicolai Olsens fart kunne blive effektivt, med den større plads i bagrummet.

Der var på det tidspunkt af kampen store omstillingsmuligheder, men den sidste skarphed manglede på banens sidste tredjedel og det var derfor ikke de helt åbne muligheder vi fik tilspillet os.

Midtvejs i anden halvleg erstattede Jeppe Erenbjerg Leonel Montano på den offensive del af midtbanen. Leonel havde igennem kampen vist sig flot frem, hvor han både med god fysik var med til at holde fast på bolden, men især hans høje fart havde vakt problemer hos modstanderen.

Det skulle vise sig at være en god beslutning at sende Jeppe Erenbjerg på banen, for med et kvarter igen modtog han bolden på kanten af feltet og lagde den flot ned i det ene målhjørne og udbyggede derved føringen til 3-0, og sejren var der nærmest sikret.

Til sidst i kampen havde vi et par muligheder, bl.a. en, hvor Haitam, der generelt spillede en stærk kamp efter indskiftningen, fik bolden i dybden efter et flot udspark af Conrado, og med god fysik og fart løb rundt om to forsvarsspillere fra HIK, og havde en helt fri Sebastian Koch med sig. Afleveringen kom desværre lidt for sent og upræcist, så vinklen blev for spids for Koch, hvis afslutning blev pareret til hjørne.

HIK fik spillet sig til en stor chance med ti minutter igen, men endnu engang var Conrado på plads med en formidabel redning, og selvom returen blev kanoneret mod målet, havde Morten Hegaard taget plads på stregen og kunne redde bolden.

Kampen endte 3-0 til B.93, som efter de to første kampes skuffelser i høj grad fik rejst sig og drengene viste, at de ikke har tænkt sig at opgive drømmen om oprykningsspil. Kampen blev spillet i et højt tempo, og der var mange meget opløftende præstationer i kampen.

Forsvaret var bundsolidt og tillod kun HIK at spille sig frem til et minimum af chancer. Især Christian Stokholm havde flere gode dybe bolde frem mod vores offensive spillere, og generelt spillede han med kæmpe autoritet og ro.

Søren Nørgaard og Mikkel Mouritz skal fremhæves på midtbanen, hvor de begge tog gode beslutninger frem af banen, men også dækkede rigtig flot af foran firekæden, så vores fire offensive spillere kunne fokusere på at skabe noget på banens sidste tredjedel.

Offensivt var det meget positivt, og alle var med deres kompetencer med til sikre sejren i Gentofte.

Kampens spiller: Christian Stokholm.