B.93 – Fredensborg 0-2 (0-1)

0-1 Austin Smith (17′)
0-2 Patrick Kofoed (51′)

198 tilskuere.

B.93 var på papiret favorit inden kampen mod oprykkerne fra Fredensborg, men for folk med nærmere kendskab til klubbens tidligere præstationer under omstændighederne hjemmebane, en hverdagsaften, en fysisk stærk, defensivt indstillet modstander, blinkede alle advarselslamper. Desværre viste frygten for en nedtur sig at være berettiget.

Det begyndte ellers lovende: I det tredje minut blev B.93 tilkendt et straffespark, da bolden lidt tilfældigt sprang op på en Fredensborg-spillers arm i feltet. Straffespark har dog ikke ligefrem været en paradedisciplin for B.93 på det seneste, så hvem skulle sparke? Anfører Heisterberg blev kaldt frem for at eksekvere. Men ak, hans skud ramte den ene stolpe og sprang i spil igen.

Kort efter havde Sebastian Czajkowski en mulighed for at lobbe bolden i mål, da Fredensborg-målmanden blev fanget på mellemhånd, desværre fik han ikke luft nok under lobbet. Derpå var det som om gassen gik af ballonen for B.93, i hvert fald blev angrebene for omstændelige, og de sorttrøjede gæster kunne kæmpe sig ind i kampen.

Fredensborgs spil var baseret på nærkampsstyrke, dødbolde og bolde op mod den stærke angriber Austin Smith. Sidstnævnte gav succes i det 17. minut, hvor netop Smith fik lov at smutte igennem og lobbe bolden over en sagesløs Ronni Raun. 0-1.

0-1 stod sig til pausen, i grunden ikke helt urimeligt, for nordsjællænderne lykkedes med at slå vores spil i stykker i en grad så vi ikke kunne notere os for en målchance i resten af halvlegen. Fredensborg var ganske enkelt skarpere hvad angik duelspil og opsamling af andenbolde.

Umiddelbart efter pausen fik B.93 endnu en dukkert, da et hjørnespark fra højre sejlede forbi en fremstormende Ronni Raun og dumpede lige ned i hovedet på Patrick Kofoed, og så stod der 0-2. Nu var det for alvor op ad bakke for 93erne. Trænerteamet valgte at gå over til et tremandsforsvar, og nu var det som om B.93 endelig slap tøjlerne og bare begyndte at blæse fremad. Gæsterne blev trykket og grundigt ned på egen banehalvdel, og det kastede da også to store hovedstødsmuligheder af sig, først til Czajkowski, derpå til Ali, men begge forsøg sneg sig forbi den ene stolpe.

Og da reduceringen ikke kom, begyndte det efterhånden at se håbløst ud. Fredensborgs forsvarsmur afviste gang på gang vores angrebsforsøg, og kunne således kæmpe en 2-0-sejr i hus, mens B.93 kun kunne glæde sig over, at der allerede på lørdag bliver mulighed for at tage revanche, når naboerne fra HIK kommer på besøg.