2-0 Emil Dyre (24′)
2-1 Tobias Nordstrøm Emdal (66′)

Gentofte Sportspark
96 tilskuere.

Det holdt hårdt, men et ungt B.93-hold fik hevet en vigtig premieresejr mod Lyseng i land på kunstgræsset i Gentofte, hvortil kampen var blevet flyttet. da Østerbro Stadion endnu ikke er kampklar. En del af 93-profilerne var desværre heller ikke blevet kampklar, så vi måtte stille op uden Senoglu, Adam Emme og Aske Lundsgaard samt den karantæneramte Mads Walter og den nye brasilianske målmand, Januario, som stadig ikke har fået opholdstilladelse i Danmark. Morten Fraysse gled ind i midterforsvaret, Anton Peterlin og unge Leonel Montano indtog uvante pladser som henholdsvis højre back og offensiv midtbanespiller.

Gæsterne fra Aarhus´nordlige udkant gav os en forskrækkelse med et hovedstød på sammenføjningen i kampens indledning. Men kort efter sprættede Emil Farver Lyseng-forsvaret op med en kirurgisk præcis dybdeaflevering i fødderne på Sebastian Czajkowski, der med et køligt vip udplacerede gæsternes målmand og bragte B.93 i front.

Lyseng kløede godt på og var ikke helt ufarlige, men når “Den hvide dame” satte tempo på angrebsspillet havde de svært ved at hænge med. Midt i halvlegen sendte Kristian Holm Emil Dyre af sted i dybden. Dyre kunne have ført bolden helt ned mod mål, men da han så et hul i det lange hjørne, smækkede han resolut til kuglen udenfor feltet, så den strøg i mål udenfor målmandens rækkevidde. 2-0.

Selvom de orangetrøjede gæster havde et par behjertede forsøg som tvang unge Lucas Chang-Andersen i målet til et par udmærkede redninger, var B.93 tættest på at score yderligere inden pausen. Czajkowski kanonerede en forrygende helflugter på overliggeren, og kort før pausefløjt sendte han bolden over mål i fri position få meter fra stregen. 2-0 stod sig til pausen.

I anden halvlegs indledning fik vi på ny et par gode muligheder til at øge føringen ved Czajkowski igen-igen og “Pukki” Olsen, men vi fik altså ikke lavet det mål, der kunne have lukket kampen. Og i stedet fortsatte gæsterne med at klø på mod et 93-hold, der fik stadig større vanskeligheder ved at holde bolden i egne rækker.

Midt i anden halvleg kom reduceringen så. På et hovedstød efter et frisparksindlæg bragte Tobias Nordstrøm Emdal for alvor spænding ind i kampen, og i grunden var det ikke helt ufortjent, for Lyseng var godt med i spillet – eller, spil er måske et stort ord at bruge, om det, der foregik på banen; rod er nok en mere præcis betegnelse for den gang tilfældige tju-bang-bold, anden halvleg bød på.

Kampens slutfase blev en hård prøvelse for alle 93eres nervesystemer. For selv om Lyseng aldrig formåede at etablere et decideret pres mod vores mål, var der ofte optræk til panik i 93-forsvaret, når østjyderne hældte en dødbold ind i vores felt mod deres høje og fysisk stærke spillere. Ved flere situationer var det tilfældighedernes spil, når bolden ping-pongede mellem spillerne tæt under mål.

Men heldigvis klarede Heisterberg & co. skærene og fik færget de tre yderst vigtige points i land. Kønt var det ikke, og i slutfasen måtte Czajkowski desuden indkassere en advarsel, som indebærer karantæne, så det var ikke en sejr uden omkostninger. Men i kampe som denne, hvor et afbudsramt 93-hold spillede for livsvigtige points, må vi tillade os at glemme det negative og bare glæde os over en vital sejr i premierekampen. Og en længe ventet debut til Carl Emil “Carlos” Kristensen.

Emil Dyre: “Vi fik ikke lukket kampen, og så blev det noget rod i anden halvleg. Men sådan går det tit i en premierekamp, og vi skal bare være lykkelige for de tre points.”