2-1 Emil Dyre (90′)

Østerbro Stadion.
418 tilskuere.

Genopførelsen af københavnerklassikeren mellem B.93 og AB fik en afslutning som de 418 tilskuere på Østerbro Stadion sent vil glemme. Med et hjemvendt klubikon som den store helt.

Men først oplevede vi en kamp, hvor spillet var nogenlunde ligeligt fordelt, dog havde akademikerne de største chancer i første halvleg. 93erne måtte prise sig lykkelige for de grønblusede manglende skarphed i et par situationer, hvor vores forsvar, der savnede skadesramte Martin Heisterberg, blev helt overspillet.

I den anden ende af banen havde B.93 svært ved at skabe åbne muligheder mod et velorganiseret AB-hold, der holdt vores angreb i kort snor. Først til allersidst i første halvleg fik vi en god mulighed, da Sebastian Czajkowski på fremragende vis fandt Nicolai Olsen i dybden, men ABs målmand fik afværget “Pukki”s forsøg med en fodparade. En pauseføring til B.93 havde dog heller ikke været helt retfærdig.

I begyndelsen af anden halvleg virkede uglerne fra Gladsaxe også farligst. Ronni Raun måtte diske op med en stor redning på et afrettet skud. Men efterhånden fik 93erne kæmpet sig ind i kampen og begyndte stille og roligt at tilkæmpe sig et mindre overtag og producere et par kvalificerede muligheder. Andreas Heimer fik en god skudchance midt for mål, desværre fik han ikke snert i sin afslutning. Nicolai Olsen trak sig fri i feltets venstre side, men måtte igen se målmanden parere sit skud.

Det var derfor et hårdt slag, at AB, netop som B.93 endelig havde tilkæmpet sig et lille overtag, slog til med kampens første scoring. Et indlæg fra højre side dumpede ned for fødderne af Sylvester Seeger-Hansen, der uden tøven slaskede kuglen i mål uden chance for Raun i målet.

Derpå forsøgte B.93 at presse på, og fik en god frisparksmulighed til frisparksguden Mikkel Mouritz, men igen var ABs målmand vågen og parerede. Derudover sled B.93 med at skabe åbne muligheder, og uglerne kunne have lukket kampen på en stor hovedstødschance, der heldigvis blev formøblet få minutter før tid.

Og så kom vi frem til de slutminutter, der sent vil blive glemt. Netop som alle forsøg på at fremtvinge en udligning så ud til at være forgæves, havnede en af mange bolde, der blev hældt ind i feltet, pludselig for fødderne af Kristian Holm, anfører i dagens anledning. Med en liggende halvflugter sendte han bolden over i det lange hjørne. 1-1, et minut før ordinær spilletids udløb.

Men “Den hvide dame” var såmænd ikke færdig endnu. Da kampen gik ind i overtiden, fortsatte hun presset på akademikerne, og så skete det utrolige: Emil Dyre, der var blevet skiftet ind midt i anden halvleg, sled sig som i sin ungdoms vår fri i feltet, og fejrede sit comeback på Østerbro Stadion med iskoldt at skudfinte ABs målmand helt ud på Østerbrogade og banke bolden i mål! Kolossal jubel i 93-lejren. Ikke blot var en sensationel vending i kampens døende minutter en kendsgerning, en fortabt søn var vendt tilbage på så spektakulær vis, at selv ikke den mest drevne Hollywood-manuskriptforfatter kunne have skruet det bedre sammen.

Dagens helt, legenden Emil Dyre: “Efter nederlaget i den første kamp ville et nyt nederlag have været meget tungt for os, så at vi ikke blot udligner, men også får sejren, var fantastisk vigtigt for os. Og for mig personligt kunne jeg ikke have forestillet mig en bedre måde at vende tilbage til Østerbro Stadion på.”