1-2 Omar Roshani (77′)

Krøyersvej
237 tilskuere.

Engang for mange år siden kunne en kamp mellem Skovshoved og B.93 samle flere tusinde tilskuere i Idrætsparken; denne lørdag fandt dette opgør sted under mere ydmyge rammer på Skovshoveds hyggelige anlæg på Krøyersvej. Ligesom B.93 har værterne haft godt gang i svingdøren i sommerpausen, senest er angriberen Daniel Holm kommet til fra Frem. Men på baggrund af skovsernes flotte 2-1-sejr i Marienlyst i sæsonpremieren og B.93’s forsmædelige 0-4-nederlag til Brønshøj, måtte de blåklædte værter regnes som favoritter.

Det var da også værterne, som efter en jævnbyrdig indledning overtog størstedelen af spillet. B.93 lavede alt for mange fejlafleveringer til overhovedet at kunne komme i nærheden af værternes mål. Til gengæld blev Skovshoved stadigt mere nærgående, og det var derfor ikke uventet, at de kom først på tavlen. Et 93-boldtab midt på banen resulterede i et indlæg fra venstre angrebsside. I feltet fik Saleem Nanji presset sig mellem to 93ere og med en lang tå udplaceret Januario i målet. 1-0.

Et hovedstød over mål af Nicolai Olsen kort før pausen var stort set den eneste tilnærmelse mod hjemmeholdets mål. Så selv om Skovshoved gik til pause med en spinkel 1-0-føring, så det svært ud for B.93, for hvordan i alverden skulle et så harmløst hold være i stand til at vende kampen?

Heldigvis tog “Den hvide dame” skeen i den anden hånd i anden halvleg. Et langt mere aggressivt og veloplagt 93-hold fik tilkæmpet sig et mindre overtag og begyndte så småt at skabe chancer, mens der blev lukket ned for Skovshoveds offensive bestræbelser.

Det var således ikke ufortjent, da udligningen kom midt i halvlegen. Efter en hjørnesparkskombination fik Mikkel Mouritz en skudmulighed. En Skovshoved-forsvarer kastede sig for at blokere skuddet, hvilket også lykkedes, dog kun ved at tage armen til hjælp. Straffespark, som Nicolai Olsen sikkert sendte i nettet til venstre for målmanden.

Målet satte for alvor damp under kedlerne i 93-offensiven. I de følgende minutter blev der lagt et solidt pres på hjemmeholdet, der ganske enkelt ikke kunne spille sig ud af jerngrebet. Gang på gang sværmede 93erne om Skovshoved-målet. Olsen kom igen i centrum, da han fik en stor mulighed tæt under mål, men måtte se målmanden parere forsøget.

Dårligt var bolden dog sat i spil igen, før det igen brændte på foran de blåklædtes mål. Til sidst fik Omar Roshani kastet sig frem få meter fra stregen og drejet en flad tværbold i nettet. Stor og fortjent jubel i 93-lejren.

Hjemmeholdet var dog tæt på at svare igen få minutter senere. Den høje midterforsvarer Morten Hegaard ville afværge et fladt indlæg fra højre angrebsside, men kom for sent og fik i stedet fældet en Skovshoved-spiller. Klart straffespark. Men så viste den store Januario i målet sin klasse. Han kastede sit to meter lange legeme helt ned til roden af den ene stolpe og fik på imponerende vis pareret et ellers ganske godt placeret straffespark.

Dét skulle vise sig at blive kampens afgørende moment. For selv om Skovshoved forsøgte at presse på for en udligning i kampens sidste ti minutter, fik værterne aldrig tilspillet sig åbne chancer, og B.93 kunne kæmpe sejren i hus.

En sejr, der på baggrund af den fine anden halvleg var helt i orden. Ligesom i tirsdagens pokalkamp mod Birkerød satte B.93 ikke mange fødder rigtigt før pausen, men viste stærk moral ved at løfte sig op på et helt andet spillemæssigt niveau i anden halvleg og vende kampen. Hvad kan det ikke blive til, hvis vi spiller to gode halvlege i samme kamp?

Topfoto: Christian Midtgaard.

Se eller gense hele kampen eller vælg at se mål og højdepunkter med MyCujooTV her.