1-1 Omar Roshani (27′)
2-1 Esben Petersen (62′)

Marienlystcentret.
177 tilskuere.

B.93 gæstede 2. pinsedag/Grundlovsdag Marienlystcentret i det ydre Odense for at udfordre det fysisk stærke hjemmehold på deres kunstgræsbane. Dårligt var kampen gået i gang før 93-forsvaret forærede hjemmeholdet en stor mulighed, heldigvis dumpede Marienlyst-angriberens lobforsøg ned på overkanten af overliggeren.

Efter ti minutters spil begik vi en ny forsvarsbrøler, og denne gang blev den straffet. Efter et katastrofalt boldtab i højre forsvarsside blev bolden sendt fladt på tværs til topscorer Esben Petersen, der fra nært hold blot skulle sætte en inderside på for at bringe Marienlyst i front.

Men bortset fra disse hårrejsende fejl var det nu B.93, der stod for det bedste spil i første halvleg. Vores forsvar og midtbane spillede sig – som regel – fint ud af hjemmeholdets pres og begyndte at skabe halve og hele chancer, blandt andet til Mohammad Ali, der fik to hovedstødsmuligheder i oplagte positioner.

Ali var dog ikke ene om at få chancer, også Omar Roshani havde sine muligheder, og efter 26 minutter var der gevinst, da Ogude sendte ham af sted i dybden, hvorpå han med et fladt skud i det korte hjørne udplacerede Marienlysts målmand.

1-1 stod sig til pausen, men B.93 havde været klart dominerende, og denne referent sad med fornemmelsen af, at hvis vi blot kunne udrydde fejlene i forsvaret, ville vi nok kunne sikre os sejren i anden halvleg.

Sådan kom det imidlertid ikke til at gå. For ganske vist begyndte de til lejligheden mørkeblåt klædte 93ere anden halvleg med en god mulighed til Mikkel Mouritz, hvis hårde afslutning desværre havnede i målmandens parade, men odenseanernes træner Carsten Hemmingsen havde tydeligvis indstillet sit hold bedre til anden halvleg, mens 93erne ikke fik spillet til at glide så nemt som før pausen.

Det resulterede i et par gode muligheder til hjemmeholdet, og efter godt en times spil gik det så galt: Et hjørnespark blev afværget i første omgang, men nedfaldsbolden blev bugseret fladt ind til Esben Petersen, 93-forsvaret glemte alt om at dække ham op, og så var Marienlyst atter i front.

Efter scoringen havde fynboerne en stor mulighed for at lukke kampen, men da det ikke lykkedes, forsøgte vi stedet at presse for en udligning. Indskiftede Andreas Heimer havde vores bedste mulighed, men fik midt for mål kun afsluttet lige på målmanden.

Og efterhånden som sekunderne tikkede af sted blev vores manglende effektivitet i angrebet stillet til skue mod et forsvar, der ellers havde været til at tale med i første halvleg. Hvor meget vi end forsøgte at lægge tryk på de solide fynboer, blev det sjældent farligt. I sidste ende løb vi tør vi tid og idéer, og Marienlyst kunne glæde sig over en 2-1-sejr. Endnu et af disse nederlag, der føltes unødvendige, desværre symptomatisk for en del af vores kampe i dette forår.

Dagens bedste 93ere var de brave folk fra B.93 Fanklub, der havde turen til Fyn i minibus. Som altid leverede de en suveræn opbakning, der bestemt havde fortjent at blive belønnet med en sejr.

Anton Peterlin: “Vi tabte kampen på samme måde, som vi har tabt andre kampe i denne sæson. Vi begik fejl i forsvaret, som vi blev straffet for, og så kunne vi ikke kompensere for dem ved at være effektive nok i angrebet.”