2-3 Simon Bræmer (straffe 65′)
3-3 Christian Stokholm (90′)

Østerbro Stadion
272 tilskuere.

I en dramatisk og underholdende kamp lykkedes det B.93 at sikre sig et enkelt point med en sen udligning mod Skovshoved. Men selv om man kan glæde sig over det ene point, må vi også konstatere, at B.93s hjemmebanekompleks fortsætter, og at vi aldrig burde have lukket skovserne ind i denne kamp.

B.93 begyndte kampen klart bedst og skabte sig med konsekvent presspil og enkle og direkte kombinationer et tydeligt spilovertag. Alligevel var det de blåklædte gæster fra Whiskybæltet, der bragte sig i front. Et katastrofalt 93-boldtab midt på banen resulterede i en åben kontra-chance, som Kasper Kempel sikkert vekslede til en scoring ved at lægge bolden ind under målmand Januario.

Heldigvis lod “Den hvide dame” sig ikke slå ud af at få denne kolde spand vand i hovedet, men fortsatte med det frejdige angrebsspil. Belønning kom allerede få minutter senere, da en nedfaldsbold efter et hjørnespark fra højre dumpede ned for fødderne af en helt udækket Nicolai Olsen, og han fejrede sit 100-kampsjubilæum ved at sende bolden i mål med et skud, der blev rettet af, så Tobias Brogaard i Skovshoved-målet var chanceløs.

Blot tre minutter senere blev et Skovshoved-frispark i en ellers gunstig position forvandlet til en 93-kontrachance, da bolden havnede i muren og sprang ud til Leonel Montano. “Leo” knoklede sig ene mand igennem hele de blåklædtes venstre forsvarsside, og da han på imponerende vis havde kæmpet sig helt til baglinjen, sluttede han aktionen af med at sende et perfekt indlæg ind i fødderne på Rajovic, der kom stormende frem ved forreste stolpe. 2-1, på tre minutter havde B.93 vendt kampen.

I resten af første halvleg fortsatte B.93 med at styre begivenhederne. Kun lidt manglende skarphed i de afgørende afleveringer forhindrede produktionen af nye store muligheder. Dog slap Nicolai Olsen alene igennem på en aflevering i dybden, men da han tog trækket forbi målmand Brogaard, blev han fældet udenfor feltet. Klart rødt kort, mente de fleste blandt publikum, men dommeren nøjedes med gult, da han efter sigende skønnede, at der ikke var tale om fratagelse af en oplagt målchance, fordi Olsen trak udad i banen. Det blev den mest omdiskuterede af kampens mange omdiskuterede hændelser.

Hvordan man end vender og drejer det, burde B.93 i det mindste have holdt 2-1-føringen til pausen, men i første halvlegs overtid blev 93-forsvaret overspillet, så et indlæg fra højre kunne sendes i mål fra kort afstand af den gamle målræv Simon Bræmer. Uafgjort ved pausen var absolut ikke et rimeligt udtryk for styrkeforholdet mellem de to hold, men som så mange gange før på hjemmebane udviste 93-forsvaret en helt misforstået stor gæstfrihed i halvlegens afgørende momenter.

I anden halvlegs begyndelse var B.93 igen toneangivende, og Rajovic var centimeter fra at kunne støde et indlæg fra venstre i et tomt mål. Men som halvlegen skred frem, var det som om B.93 tabte linjen i angrebsspillet, og skønt 93erne stadig var det dominerende hold, blev spillet langt mere rodet og tilfældigt uden det enkle og direkte kombinationsspil, vi havde været vidne til i første halvleg.

Skovsernes sporadiske forsøg på kontra-angreb blev efterhånden flere og farligere. Så sådan set var det ikke helt ulogisk, at netop et sådant hurtigt opløb resulterede i et føringsmål til gæsterne. Efter et boldtab højt oppe på banen virkede hele 93-holdet meget lidt opsatte på at sætte en stopper for Skovshoveds modangreb. Bolden blev stukket dybt til en helt fri skovser, Januario kastede sig ud i ham og fik – efter dommerens mening – hægtet ham. Straffespark, som Bræmer stensikkert omsatte til scoring.

B.93 forsøgte nu desperat at vende slagets gang. Men angrebet savnede simpelt hen den sidste gennemslagskraft. Længe lignede det et nyt hjemmebanenederlag, men kort før tid fik vi tilkæmpet os et hjørnespark, og disse indadskruende dødbolde havde kampen igennem været et af vores farligste våben. Alt blev smidt frem i feltet, og efter et hovedstødsforsøg dumpede bolden ned for fødderne af Christian Stokholm, der blandt venner og fjender fik bugseret bolden over stregen.

3-3 holdt tiden ud. Man kunne glæde sig over, at holdet viste god indstilling, fin moral og især i første halvleg i perioder også udmærket spil. Men, for pokker, hvordan skal vi dog nogensinde vinde en hjemmekamp, når vi bliver ved med at være så venlige overfor vores gæster?